by
on
under
Permalink

Att få ett mer organiserat hem

Alla vill vi nog vara mer organiserad i vår vardag och speciellt i hemmet. Ingen gillar att ha en trave av saker som konstant ligger på en plats, bara för att man inte har kommit på var man ska placera dem, eller behöva spendera på tok för lång tid att hitta något för att man lägger det på nya ställen efter varje användning. Här tittar vi på vad man kan göra för att få ett mer organiserat hem.

Att vara oorganiserad är inte på något sätt ovanligt. Det är något de flesta lider av i en utsträckning eller annan. Detta illustreras riktigt väl av det faktum att man faktiskt kan anlita en professionell organisatör som kommer hem till en och hjälper en med detta.

Ett bra första steg till organisering är kategorisering. Om allt har en kategori kan man även ge dem en en hylla, en låda, ett skåp eller bara en plats på bordet att stå på. Men detta fungerar endast om man sedan även följer steg nummer två: att alltid ställa tillbaka allt varje gång man använt det.

För att få detta att fungera i längden gäller det att placera saker strategiskt. Om man finner sig använda något huvudsakligen i ett rum där man inte även förvarar det händer det lätt att man inte alltid lägger tillbaka det. Detta kan helt enkelt vara en indikation på att man inte valt rätt plats för just den saken. På samma sätt som man inte skulle förvara kastrullerna någon annanstans än i köket.

För att var sak ska ha sin plats är det väldigt bra att öka utbudet av förvaringsmöjligheter i hemmet. Lådor med många separata fack är ett måste för vilket hem som helst då vi alla har en rad olika småprylar som annars bara hamnar i en enda stor låda och man får rota igenom dem för att kunna hitta dem varenda gång.