by
on
under
Permalink

Att inreda badrummet

sketch of a bathroomBadrummets utformning och inredning kräver en del planering och måste få den tid det behöver. Med lite inspiration och smarta lösningar kan jobbet bli en rolig process.

Någon gång under ett hems livslängd kräver det renovering och badrummet är inget undantag. De en gång så moderna oranga porslins detaljerna, som toalett och handfat kan idag kännas ytterst omodernt och otrivsamt.

Är det dags för en uppdatering och kanske till och med en renovering är det bra att planera hur ytan ska utnyttjas. Detta är också viktigt vid nybyggnationer. Att tänka igenom upplägget innan ledningar och rör är dragna är smart då det är svårt att ändra i efterhand.

När man planerar badrummet är det bra att utgå från alla delar. Blir det dusch eller badkar? Vägghängd eller golvstående toalett osv. Vill du sedan sätta detaljer på väggen som till exempel fondvägg i duschen och en rand bakom toaletten, då är det bra att veta vilka ytor detta kommer att hamna på så att uträkningar för material blir lättare. Inspiration kan du hitta hos Pinterest.

Förvaring i badrummet är bra att ha. Skåp som kan gömma undan hudkrämer, rakprylar och hårvårdsprodukter, som inte behöver stå framme och ge ett rörigt intryck. Extra toalettpapper är bra att ha nära till hands vid toaletten i ett lämpligt utrymme och ett spegelskåp som sväljer tandkräm och tandborste, samt allt det övriga man inte vill ha liggandes frame på handfatet.

När man fått ordning på badrummets mer eller mindre fasta inredning är det kul att kunna piffa till det lite extra. Med detaljer kan man få fram den känsla man önskar av rummet och finns det utrymme så gör sig växter väldigt bra här. Korgar med plats för diverse saker som hårborste eller kanske smycken, inte bara städar upp i utrymmet utan ger även en känsla av den stil du satt för utrymmet.