by
on
under
Permalink

Hinna med städningen

Det är många som finner det svårt att hinna med allt de skulle vilja göra under en dag. Något som ofta faller mellan springorna är tiden man skulle behövt för att städa hemma. Den stora frågan är ju då hur man faktiskt ska hinna med att städa när man ändå måste göra så mycket annat?

Hemstädning

Den enklaste lösningen på detta problem är så klart att låta någon annan tackla det. Företag som Assista kan anlitas för att sköta i stort sett allt i städningsväg man kan var i behov av. Så länge man kan ursäkta utgiften kan detta vara den perfekta lösningen för många hushåll. Ett alternativ är att använda hemstädning endast för de stora projekten, som till exempel vårstädningen eller pusta alla fönster, och med våra resterande tips nedan själv tackla vardagsstädningen.

Städa kontinuerligt

Att städa kontinuerligt är inte allt så hemskt som det mest troligt låter. Vad det egentligen handlar om är att förebygga att smuts dyker upp i någon större utsträckning genom att städa bort efter sig so fort man är klar med något. Direkt efter middagen torkar man av bänkytor och bordet och lägger all disk i diskmaskinen. Efter ett besök på toaletten spolar man rent i handfatet och torkar bort småfläckar man kan se. När man använt något klart lägger man tillbaka det på sin plats. Denna form av städning tar väldigt kort tid men kan i slutändan spara en hel del besvär.

Dammsuga regelbundet

Ju mer regelbundet man kan se till att dammsuga desto mindre tid behöver man spendera vid varje tillfälle. Eftersom det är så väldigt lätt hänt att man vill göra allt eller inget blir sällan något alls gjort om man inte känner att man hinner med att dammsuga hela hemmet. Men för att få ett bra resultat ska man se till att man dammsuger på rätt sätt och Sköna Hem kan berätta hur man går till väga.