by
on
under
Permalink

Inred med marint

new_england_124575442
Det finns få trender som är så speciella som marint. Det har länge varit något vi förknippat med sommarstugan och sommar, sol och hav. Men idag är det en stil som ökar i popularitet, vilket inte minst märks på alla de butiker och webbshoppar som poppar upp.

Vad är då det som sätter prägeln på marin inredning

Det utmärkande för stilen är framförallt färgskalan: rött, vitt och marinblått och där mönstren gärna är stjärnor, ränder och ankare. Det är en stilren klassisk inredning som inger en robust skärgårdskänsla. Stilen påminner om New England-stilen med mycket naturmaterial och där basen ofta är vit eller sandbeige.

Grunden lägger du med tapeter, färg och möbler. Väljer du tapeter så gå gärna med randigt mönster och med färgsättning som nämndes ovan. När du väljer soffa så köp antingen vit eller beige för att sedan satsa på dekorativa kuddar och plädar med marina färger och mönster. Ställ gärna en rottingmöbel som udda möbel till soffan. Du hittar det mesta på nätet.

Dekorera

Så vad krävs för att få till den där lilla touchen som för med känslan av hav och sol? Allt du kan tänkas hitta för att följa temat när du inreder och dekorerar, en klocka gjord av ett hyttfönster, en ljusstake av hopbunden drivved, samla sand i små glasflaskor från olika stränder och ställ dem på fönsterbrädan. Häng upp ett par läckra gardiner som fångar sommarvinden. Mer inspiration hittar du här.