by
on
under
Permalink

Inreda väggarna

painting

Inredning handlar inte bara om att kombinera möbler med sina prylar. Det är minst lika viktigt att tänka på väggarna i hemmet. Där kan man inreda utan att det tar plats.

Skapa illusioner

Genom olika färgval kan du skapa en lite illusion när det kommer till rummets storlek. Om du har ett väldigt stort rum som du vill få mysigt kan du måla väggarna mörkare, det drar ihop rummet lite grann. Ett mindre rum kan kännas större med vita väggar.

Om du målar ränder på väggarna kan du också styra storleksuppfattningen: vertikala ränder ger rummet mer höjd medan horisontella drar ut väggarna och får dem att se längre ut.

Du skapar även illusionen genom att leka med ljuset. Ett litet rum ska ha mycket ljus medan ett stort rum inte behöver samma mängd. Stora fönster är ideala men har man inte det, eller om rummet står i fel vinkel gentemot solen, kan du istället använda dig av lampor för att skapa mer eller mindre ljus.

Bilder och tavlor

En tom vägg ser ensam ut. Försök istället att fylla väggen med din egen stil. Du kan köpa vackra ramar i olika former och hänga på väggen, gärna med familjebilder och naturbilder som du fotat själv. En inredning utan personliga tillhörigheter blir kall och opersonlig. Visa upp din familj och ditt liv i hemmet och du kommer att trivas bättre.

Ett annat alternativ är att bara hänga upp ramar på väggen, speciellt fint om man har en en tapet med mycket färg eller struktur. Bäst blir det om ramarna är i en kontrasterande färg och utsmyckning så de inte sjunker in i tapeten.