by
on
under
Permalink

Planering inför renoveringen

renovate homeÄr du på gång att bygga nytt eller har du påbörjat en renovering av ditt hem? De som har varit med om detta vet att det är mycket att tänka på allt från ett nytt belysningssystem i hemmet till planering av tomt och trädgård. Det gäller att planera inför renoveringen eller nybygget.

Planering är A&O när man ska göra något stort därhemma, det gäller att se till så att allt blir gjort i den ordning renoveringen eller bygget kräver. Det går inte att börja med vissa saker förrän vissa andra är gjorda. Mycket av planeringstiden går ut på att välja, vilka material ska man ha, vilka färger som passar bäst just nu. Ska man välja det traditionella belysningssystemen eller ska man gå på något nytt? Det är många saker att tänka på och ska man dessutom göra allt själv innebär det ännu mer planering.

Alternativet är att leja bort hela renoveringen till en byggfirma som tar på sig allt jobb från planering till slutförandet, detta kan underlätta oerhört att inte behöva ta ansvaret för hela renoveringen. Ta in offerter från olika firmor för att kolla priserna, bestäm i förväg vad som ska göras och vad ni vill eller kan göra själva. Det finns massor av små och större byggentreprenörer som gärna tar på sig jobb hemma hos dig och kolla upp i förväg och ta gärna referenser på tidigare utförda jobb.

När det kommer till större renovationer kan det vara praktiskt att kunna testa sig fram med vad man egentligen kan göra i utrymmet. Det enklaste sättet att åstadkomma detta är att använda sig av ett enkelt 3D-ritningsprogram som låter en mata in alla måtten i rummet och sedan kan man lätt titta vad som passar in där. Så länge man kan hitta alla måtten för möbler och annan inredning kan man sedan bara föra in dessa i programmet och få en representation av det färdiga rummet, allt innan man ens satt igång. Se bara till att vara väldigt noga med siffrorna så inget visas upp felaktigt.