by
on
under
Permalink

Putsa fönsterna

Women cleaning a window
Rena fönster där man ser ut obehindrat är en skön känsla. Ofta väljer man att sätta upp nya frächa gardiner i samma veva, vilket många gånger blir i samband med någon högtid och då vårsolen gör oss påminda om att det faktiskt finns något utanför glaset också.

För att få rena fönster finns ingen lätt väg att gå om inte du väljer att anlita ett företag som gör grovgörat åt dig. Assista erbjuder hushållsnära tjänster som hemstädnig, flyttstädning och fönsterputsning. Anlitar du detta företag får du ett proffs som kommer och gör jobbet åt dig. Även svåråtkomliga fönster kommer att bli rena.

Väljer du att putsa dina egna fönster finns det en del bra tips att ta i beaktning:

  • en gummiskrapa i bra kvalité som inte lämnar ränder
  • en trasa gärna i microfiber för att blöta fönstret och sammtidigt kunna gnugga loss eventuell smuts
  • hink med ljummet vatten
  • en torr trasa
  • ett milt rengöringsmedel, diskmedel fungerar utmärkt.

Ta ett par droppar diskmedel i vattnet, det räcker normalt sett och blöt sedan microfibertrasan och vrid ur. Med cirkulära rörelser kan du blöta fönstret och trasans konstruktion gör så att smutsen lossnar lätt. Ta sedan skrapan i ena handen och den torra trasan i den andra och dra längs med den ena kanten och innan du tar om, torkar du bort kvarvarande vatten från skrapan med den torra trasan. Dra nästa med en liten överlapp på föregående drag för att slippa att det blir en rand. Ett tips är att luta skrapan något uppåt mot den oskrapade sidan. Upprepa proceduren med den torra trasan. När du putsat hela fönstret tar du den torra trasan och drar ett var runt karmen för att slippa att det blir ränder och flammigt.