by
on
under
Permalink

Slutfasen i renoveringen

renovate
Är du i slutfasen av din renovering så vet du hur snabbt det går på slutet, det man tyckte tog sådan tid när man höll på är så småningom klart. Nu gäller det att inte tappa stinget utan mata på och ordna det sista.

Kontrollera noga

Ta några extra vara för att kontrollera att inget bli bortglömt, det kan vara den där lilla biten golvlist som du fick vänta med på grund av något annat eller någon liten yta som du skulle måla ett extra varv för att det skulle se extra bra ut. Många gånger så kanske vi inte ser allt när man håller på med renoveringen utan man vill så gärna gå vidare till nästa fas i renoveringen. Har det planerats noggrant så ska det inte behöva vara något som släpar efter, har man följt sitt schema som man gjort och skrivit ner allt som ska åtgärdas och fixas så bör det fungera. Men kolla ändå en extra gång.

Slutstädning

När allt är klart och all skyddspapp är hoprullad och utkastad så kommer det oundvikliga med byggstädet, det måste bara göras och man kanske är totalt slut på som människa efter att ha hållit på i veckor, ja kanske månader med att renovera. Men varför inte låta någon annan sköta byggstädning, då du eller ni varit så duktiga på med att renovera varför inte lyxa till det med att någon annan kommer och sköter städningen, det skulle ju vara grymt skönt, eller?

Njut av resultatet

Vare sig du väljer att anlita städning eller inte så är det hög tid att njuta rejält när du till sist är klar med samtliga moment, städning inkluderat. Vid denna punkt är det hög tid att stanna upp och verkligen ta in vad man faktiskt lyckats slutföra. Man ska faktiskt komma ihåg att inte någon renovering är värd att genomföra om man inte också tar sig tid att uppskatta förändringarna. Att riktigt insupa den positiva känslan av en färdigställd renovering är dessutom något som kommer hjälpa dig vid nästa tillfälle då det åter är dags att plocka fram verktygen. Du har helt enkelt vetskap om hur det återigen kommer kännas när du tagit dig förbi alla hinder, något som är ytterst tillfredsställande. Eller hur?