by
on
under
Permalink

Sommarfräscht hem med storstädning

städa cleaning_368560808

Innan det är dags för sommaren att komma in i hemmet, och innan det är dags att gå på semester vill man gärna att hemmet ska vara städat. En storstädning tar dock tid och kan vara besvärligt om man försöker jonglera fritid, jobb och barn samtidigt.

Det smidigaste sättet är förstås att anlita någon som ger garanti och som klarar av jobbet på en gång. Själv kan man vara tvungen att dela upp städningen över en hel helg medan ett företag kan lägga ned sex timmar arbete i hemmet och lämna det kliniskt rent. Priset brukar ligga runt 170-200 kronor i timmen för en vanlig städning. Vill man att företaget ska gå ett steg längre och även putsa fönster och tvätta mattorna kommer det så klart att kosta mer, men det är bara en engångskostnad. Ska man storstäda själv, kan man dra nytt av de här tipsen. De gör städningen lättare och billigare:

  • Gör ditt eget rengöringsmedel med tre huvudingredienser: citron, ättika och bikarbonat. Det sparar pengar och är snällare mot material och miljö
  • Städa ett rum i taget om du planerar på att lägga upp arbetet över flera dagar. Då kan du fortfarande använda resten av huset medan ett rum rengörs från grunden.
  • Microfibertrasor gör det snabbt och enkelt att ta bort damm från alla ytor innan man dammtorkar.
  • Ta tillfället att rensa lite i garderoben och hyllorna när du ändå städar, det får hemmet att se mer organiserat ut.
  • Köp några doftkulor och sug upp med dammsugare: hela huset kommer att dofta underbart!