by
on
under
Permalink

Undvik och åtgärda läckage i hemmet

Läckage som uppstår i ditt hem kan vara en riktigt jobbig situation och kan leda till både fler problem och mycket stress och oro. Som tur är går problemen att lösa.

Läckande avlopp och tillhörande problem

Läckande avlopp är ett växande problem då många vattenledningar börjar bli gamla och slitna och därför är det hög tid att byta ut detta. Det gäller främst vatten- och avloppsledningar som byggdes fram till mitten av 1960-talet, men även i övriga fall är det bra att vara vaksam. Några av felen som brukar kunna uppstå är att avloppsrören och golvbrunnen blir korrosionsskadat, vilket leder till att avloppsvatten rinner ut och orsakar fuktskador. Andra vanliga problem är vattenläckage i tappvattenrör och att tätskikten i golv och väggar är utslitna. På nätet kan du läsa om hur du vet när det är dags att byta ut rören. Du kan också läsa om vad du kan göra själv, respektive vad proffsen kan hjälpa till. Det finns även en del åtgärder du kan vidta i förebyggande syfte för att undvika att problem uppstår. En fackman kan exempelvis se till att rensa avloppsstammar och källarledningar. Stambyte och isolering av rörledningarna är två andra bra åtgärdar för att undvika framtida problem.

Vilka ska jag då anlita?

För att åtgärda problem med dina vattenledningar och förebygga framtida problem kan vi rekommendera specialisterna på området, Swoosh. De kan hjälpa dig med alla ovanstående jobb. Dessutom använder de sig av så kallad kamerabesiktning av dina rör. Med denna metod får de tydlig översikt av standarden på dina rör och stammar och kan bedöma om något behöver bytas. Besiktningen utförs med allt från fiberoptik till fjärrstyrda kamerarobotar.

Så även om läckage i avlopp händer, och som kan kännas som det värsta läckaget, så går det att åtgärda, antingen själv eller med hjälp av specialister.